За мен

Коя съм аз и каква е моята скрита истина?

Привет!

Аз съм Велина и си падам по хартията, джаза, планината, психологията и хубавото писане. Приятелите сравняват живота с мен с пътуване с теснолинейката от Септември до Добринище – малко раздрусващо, с променливи метеорологични условия, но не спира да те изненадва с живописните си гледки.

Създадох vifilipova.com, за да ви разхождам с думи от дебрите до върховете на моето съзнание. Бълбукащо като планински поток, буйно и неспокойно, то препуска със своята жизнена фраза Timshel (от иврит – “Ти можеш”) към езерото на собствената яснота и цялост – на брега му се надявам да се огледате, познаете и продължите обновени по своя път.

За какво пиша?

Пиша за всичко, което прави живота ни по-малко прозаичен. Най-вече за емоциите и чувствата, които пропускаме в препускането. Kои сме ние без чувстването? Този блог сглобява една личност в навлизане навътре в себе си. Ще четете много за “блясъка на чистия ум”, за любовта, свободата и лекотата, и за възможността да присъстваш истински в света, реалистично и понякога романтично.

За кого пиша?

Пиша за всички нещотърсачи, както ги нарича Пипи, които се намират в  аромата на билките, росната трева и влажната борова гора. Изобщо пиша за всички, които не искат да се приземяват, когато им се лети.

Веднъж ми попадна една мисъл, която елегантно се настани в сърцето ми и гласи: “Изтанцувай го този живот, човече, и без друго трае колкото един блус”. Ако в това пространство за размисли, творчество и страст по жѝвото, моята разпиляна вселена срещне вашата, да потанцуваме? Боси, прегърнати и още веднъж млади, shall we dance?

Професионален комуникатор

Характерът е в думите.

Пишете ми, ако мислите, че мога да разкажа вашата история – лична или корпоративна. Специализирана съм в писането на рекламни текстове, най-вече съдържание в дълъг формат, и съм готова да превърна историите на вашия бранд в увлекателни разкази. Ще ви помогна да изградите емоционална връзка през Storytelling с вашите потребители. Опитът в сферата на бранд журналистиката ми позволява да откривам комуникационните поводи и да ги превръщам в история.

В раздел “Публикации” можете да се запознаете с някои авторски материали, в т.ч. платено съдържание, публикувани от различни медии. 

Другите за мен

“Велина има рядко срещана страст към работата си. Умее да пише увлекателно и съдържателно. Прояви искрен интерес към нашите нужди, къде и как ще се ползва нейният текст, за да съобрази всички фактори и да подготви наистина полезен материал. С Велина се общува с лекота и за мен беше удоволствие да работя с нея.”

Милена Стратиева

Съосновател на 9Academy

“Голямото предимство на работата с Велина е вроденото ѝ любопитство към теми от всякакъв порядък – от стари градски истории, през екстремни спортове и планински тайни, до последните маркетингови иновации на пазара. Любопитство, което не би имало същата стойност, ако не беше способността ѝ да го облече в правилните думи, а тъкмо по тях познаваме добрите разказвачи. Велина е един от тях.”

Панайот Стефанов

Главен редактор на сп. Нула32

Ако някой може да даде душа и криле на думите, това е Велина. Всеки неин текст – независимо дали е на тема свобода, антикорупция, опазване околната среда, борба с пластмасовите отпадъци, чист въздух, колоездене, планини, права на жените и феминизъм, кино, наука, корпоративна устойчивост – е информативен, жив, наситен.”

Даринка Георгиева

Изпълнителен директор, Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

Контакт

Email

contact@vifilipova.com

Свържи се с мен